ΕλλάδαΝομός Κέρκυρας
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Όνομα-Τίτλος ΣυλλόγουΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Όνομα ΠροέδρουΝτουραχάνης Βασίλης
ΔιεύθυνσηΠλ. Γ.Θεοτόκη (Σαρόκο), τκ 49100, Κέρκυρα
Τηλέφωνο2661047671, 6972669395
E-Mailsefkerkyras@gmail.com
Webwww.facebook.com/frontisteskerkyras/

Δ.Σ. - ΣΤΟΧΟΙ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Οι εκλογές της 21ης Μαϊου 2018 ανέδειξαν Διοικητικό Συμβούλιο με τα παρακάτω μέλη:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ντουραχάνης Βασίλης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Σπίνουλας Αχιλλέας
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Τζουμέρκας Ελευθέριος
ΤΑΜΙΑΣ : Καρράς Θεόδωρος
ΜΕΛΟΣ : Πανέτας Θεόδωρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ανακοίνωση 5/5/18

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κερκύρας διοργανώνει και τη φετινή χρονιά ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με την επιστημονική υποστήριξη της ORIENTUM και χορηγό επικοινωνίας το επιμελητήριο Κέρκυρας. Σε μια κρίσιμη εποχή που στο ερώτημα των νέων «τι να σπουδάσω;» η απάντηση δεν είναι μονοσήμαντη, πιστεύουμε ότι η ουσιαστική ενημέρωση τους πάνω στο θέμα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας αποτελεί το πρώτο και σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της σωστής επιλογής. Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές, γονείς, συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νησιού μας και όχι μόνο, την Κυριακή 13/5 και ώρα 11πμ, στην αίθουσα τελετών του Ιονίου παν/μίου (Ιόνιος ακαδημία) σε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση – ενημέρωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον κο Ραλλάκη Γεώργιο , σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

O κος Ραλλάκης στην εισήγησή του θα κινηθεί μεταξύ των παρακάτω θεματικών ενοτήτων:
• Τι παραπάνω πράττει εκείνος που «πετυχαίνει» επαγγελματικά σε αντίθεση με τους άλλους.
• Ποια είναι η σημασία της «προπόνησης» στη ζωή του μαθητή.
• Ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία στις εξετάσεις.
• Πώς βάζω στόχους και διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου.
• Πώς στα 17 μου θα επιλέξω το επάγγελμα της ζωής μου.
• Πώς επηρεάζουν η προσωπικότητα, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρά μου τις επιλογές σχολών.
• Πώς δημιουργώ Εναλλακτικές Καριέρες στο Πανεπιστήμιο.
• Τι ζητάει η αγορά εργασίας από έναν φοιτητή.


Επίσης θα γίνει αναλυτική ενημέρωση πάνω στο νέο «χάρτη» της τριτοβάθμιας (νέα ΑΕΙ-συγχωνεύσεις ΤΕΙ κτλ) και με το πέρας της εισήγησης θα ακολουθήσει συζήτηση.

---------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση 20/1/18 :

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ , ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κερκύρας διοργανώνει διάλεξη για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα : «μαθαίνω πώς να μαθαίνω» με προσκεκλημένο ομιλητή τον κο Παναγιωτακόπουλο Γεώργιο , καθηγητή Φυσικής (Msc) - συγγραφέα. και χορηγό επικοινωνίας το επιμελητήριο Κέρκυρας. Ασκώντας το λειτούργημα του εκπαιδευτικού ερχόμαστε σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ελλιπούς ή προβληματικής μελέτης από πλευράς των μαθητών διαπιστώνοντας ότι η πλειοψηφία αυτών ελάχιστα γνωρίζει πώς αυτή μπορεί να γίνει ουσιαστική και εποικοδομητική. Η αποδοτική μελέτη μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και το «όχημα» με το οποίο μπορούν να έρθουν νέες επιτυχίες! . Με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους τους μαθητές, γονείς, συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νησιού μας και όχι μόνο, το Σάββατο 20/1 και ώρα 6μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση – ενημέρωση

---------------------------------------------------------------
ανακοίνωση 3/4/2017)

Εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού:
«ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κερκύρας διοργανώνει και φέτος ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με την επιστημονική υποστήριξη της EMPLOY και χορηγό επικοινωνίας το επιμελητήριο Κέρκυρας. Σε μια εποχή που τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις δύσκολες πιστεύουμε ότι η ουσιαστική ενημέρωση πάνω στο μείζον θέμα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας αποτελεί για κάθε υποψήφιο το πρώτο και σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της σωστής επιλογής. Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές, γονείς, συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νησιού μας και όχι μόνο, το Σάββατο 8/4 και ώρα 6μμ, στην αίθουσα τελετών του Ιονίου παν/μίου (Ιόνιος ακαδημία) σε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση – ενημέρωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Χρήστο Ταουσάνη διδάκτορα Α.Π.Θ., σύμβουλο σταδιοδρομίας και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα». Θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. , για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2017. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας θα αναφερθεί σε πλήθος θεμάτων και θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Παράλληλα, θα αναλύσει ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις όπως οι μετεγγραφές, έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τις κατηγορίες των αθλητών κ.ά.

---------------------------------------------------------------
(ανακοίνωση 14/9/2012)
Εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού:
«ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»

Αποβλέποντας στην παροχή έγκυρης ενημέρωσης και ουσιαστικής βοήθειας προς τους μαθητές στο ζήτημα της επιλογής σπουδών, προχωράμε και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στη διοργάνωση εκδήλωσης επαγγελματικού προσανατολισμού.
Σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας EMPLOY και με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων και έγκυρων υπηρεσιών προς τους μαθητές της Κέρκυρας διοργανώνουμε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 18:30 μ.μ. ημερίδα με θέμα : «Επιλέγω σπουδές και Επάγγελμα». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί με ελεύθερη είσοδο, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας (ροζ κτίριο – πάνω πλατεία) και απευθύνεται στους μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου και στους γονείς τους.


---------------------------------------------------------------
(ανακοίνωση 7/3/2011)
Εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού:
«ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ»

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού για όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κέρκυρας, τη Κυριακή 20 Μαρτίου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας (πάνω πλατεία) και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με θέμα
• Αναλυτική ενημέρωση για ΑΕΙ, ΤΕΙ,
• Επαγγέλματα με θετικές προοπτικές,
• Μεταπτυχιακά προγράμματα,
• Επαγγελματικά δικαιώματα,
• Συμπλήρωση μηχανογραφικού

Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί την κορύφωση μιας πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να κάνουν καθοριστικές επιλογές που θα χαράξουν την παραπέρα πορεία τους. Θα πρέπει να τονιστεί πως σε μια «πρόχειρη» συμπλήρωση μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια αρκετά έξοδα και προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για διεξοδική ενημέρωση.

Στην εκδήλωση αυτή θα μιλήσει ο κος Ταουσάνης Χρήστος, Μ.Α. Υπ. Διδάκτωρ Α.Π.Θ., Σύμβουλος Σταδιοδρομίας της Employ (www.e-employ.gr), συγγραφέας της σειράς βιβλίων «Επιλέγω Σπουδές 2011».

Αναλυτικότερα στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναπτυχθεί το θέμα των επαγγελματικών επιλογών και προοπτικών στην αγορά εργασίας ανά επιστημονικό πεδίο, της τεχνικής συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, θα δοθεί έμφαση στις «παγίδες» και στις «έξυπνες» επιλογές του Μηχανογραφικού και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα «λάθη» στα οποία υποπίπτουν οι υποψήφιοι. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

--------------------------------------------------------------
(ανακοίνωση 11/6/2010)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
Tο Σωματείο Επαγγελματιών Φροντιστών Κέρκυρας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα «Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου» και εισηγητή τον Κουτρουμπέλη Αποστόλη, υπεύθ. προγραμμάτων Συμβουλευτικής και
Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Αντιπρόεδρο Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (Ο.Ε.Φ.Ε.).
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιόνιο Ακαδημία (πάνω πλατεία).
---------------------------------------------------------------
(ανακοίνωση 21/3/2010)
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ
Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι παρακολούθησαν την ημερίδα που συνδιοργάνωσε το σωματείο μας με το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Κέρκυρας και υπέγραψαν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην λίστα συμμετεχόντων, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ.
για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης,
---------------------------------------------------------------
(ανακοίνωση 16/3/2010)
ΕΚΛΟΓΕΣ 2010
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Καλούνται τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Φροντιστών Κέρκυρας να προσέλθουν την Δευτέρα 22/3/2010 από 11-13μμ στις εκλογές του σωματείου (χώρος: Φροντιστήριο Παπαδάτου) για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων του σωματείου σε ΟΕΦΕ και Επιμελητήριο.

---------------------------------------------------------------
(ανακοίνωση 15/3/2010)
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
Tο Σωματείο Επαγγελματιών Φροντιστών Κέρκυρας και το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Κέρκυρας, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες και Φροντιστηριακή Διδασκαλία».
Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και θα λάβει χώρα το Σάββατο 20 Μαρτίου 2010, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας, στη πλατεία Σκαραμαγκά (στο Ιατρείο απέναντι πίσω από την Εμπορική τράπεζα). Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Δ.Σ. του Σωματείου και στο τηλέφωνο 6972669395.
---------------------------------------------------------------

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009
Tο Σωματείο Επαγγελματιών Φροντιστών Κέρκυρας και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Κερκυραίων, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Μηχανογραφικό 2009 - Επαγγελματικός Προσανατολισμός» και εισηγητή τον μαθηματικό – ερευνητή Στράτο Στρατηγάκη.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2009, στις 17:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου, στην Ιόνιο Ακαδημία (πάνω πλατεία).
---------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση (8/12/08)
Συνάδελφοι,
Το Δ. Σ. του σωματείου αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στο πένθος για την άδικη απώλεια της ζωής του 15χρονου μαθητή και την καταδίκη της χρήσης αστυνομικής βίας, τόσο σε αυτό το τραγικό, όσο και σε κάθε παρόμοιο συμβάν.
Ως εκ τούτου, προτείνουμε την αναβολή των μαθημάτων για την αυριανή 9η Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Τρίτη και την συμμετοχή στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

---------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση (12/5/08)
Συνάδελφοι.
Υλοποιώντας σχετική απόφαση της προηγούμενης Γεν. Συν., ετοιμάζεται και θα διανεμηθεί σε μαθητές και γονείς, ευχητήριο φυλλάδιο με αναφορές στον ρόλο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης. Στο οπισθόφυλλο του φυλλαδίου θα αναφέρονται ονομαστικά τα μέλη του σωματείου, δηλ. οι συνάδελφοι που είναι ταμειακά τακτοποιημένοι. Όσοι από τους συναδέλφους, που για διάφορους λόγους δεν συμμετείχαν στις τελευταίες Γ.Σ., θα ήθελαν όμως να τακτοποιήσουν την συνδρομή τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ.

--------------------------------------------------------------
Ανακοίνωση (8/4/08)
Αγαπητές, -οί συναδέλφισσες, -οι
Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί την Τρίτη 15 Απριλίου 2008, στις 9:00 μμ, στο Φροντιστήριο της κας Παπαδάτου, Γενική
Συνέλευση των μελών.

Χάρτης ΣυλλόγωνΕπεξεργασία Στοιχείων Συλλόγου